Bananas wrapped in chocolate crêpes

Банани, обвити с шоколадови палачинки

Понякога сутрин имаме нужда да се поглезим. Не е фатално, ако тази закуска не е чак толкова здравословна и с висока хранителна стойност, предвид факта, че тя полага основите на нашето хранене за деня. Бананите винаги са чудесен избор. Не случайно тенис играчите винаги носят банани в сака си. Няма по-добър източник на енергия за учениците, на които им предстоят изпити. Освен на калций, калий и магнезий, бананите са богати и на фибри, което ги прави много полезни за храносмилателната система. Съдържанието на захари осигурява прилив на енергия, а пък заради триптофана бананите подобряват настроението ни. Всеки обича палачинки, но нека този път да ги приготвим по специален начин.

Необходими продукти:

  • 4 банана
  • 3 яйца
  • 2 с.л. прясно мляко
  • 2 с.л. растително олио
  • 1 ч.ч. и 3 с.л. брашно
  • 2-3 с.л. какао на прах, неподсладено
  • щипка сол
  • няколко парчета шоколад (около 60-90г.)

В купа счупете яйцата, след това прибавете брашното и млякото. Ако сместа е много гъста, можете да разредите с малко газирана вода. Прибавете растителното олио, щипка сол и бъркайте, докато се получи пухкава смес. Добавете няколко лъжици какао, за да оцветите сместа. Печете палачинките в затоплен тиган, докато станат златисто-кафяви и от двете страни. Разделете бананите наполовина и ги увийте в топлите палачинки. Разтопете няколко парчета шоколад с няколко капки прясно мляко и залейте отгоре. Това наистина е една разкошна закуска.

Свързани рецепти:

Проучвания показват, че пациенти в риск, които приемат ацетилсалицилова киселина редовно, наистина имат по-ниска честота на миокарден инфаркт и инсулт (мозъчен инфаркт). 

Аспирин® Протект се препоръчва за хора с висок и много висок сърдечносъдов риск.

 

Аспирин Протект 100 mg стомашно-устойчиви таблетки
Лекарствен продукт без лекарско предписание за лица над 18 години. Съдържа ацетилсалицилова киселина. Преди употреба прочетете листовката. За повече информация: Байер България ЕООД, София 1510, ул. Резбарска 5, тел.: +359 2 4247 280; факс: +359 2 814 01 09

А002128.01.2021

Прочетете листовката за пациента или се консултирайте с лекар/фармацевт, за да научите повече относно риска и страничните ефекти.