Здравословна закуска

Здравословна закуска

От голямо значение е как започваме деня. Здравословната диета играе важна роля в нашият живот и въпреки това сутрин много хора не обръщат голямо внимание на правилата за диетично хранене. Първото балансирано хранене за деня е от особено значение за хора с наднормено тегло или проблеми с холестерола. Пригответе си разнообразна и балансирана закуска и се постарайте да включва здравословни продукти. Тук Ви предлагаме различни варианти.

КЪМ РЕЦЕПТИТЕ

Основно ястие, което е полезно за сърцето

Основно ястие, което е полезно за сърцето

Можем да направим много за сърдечното си здраве, не само като прилагаме съветите за по-добър начин на живот, но и като се придържаме към здравословен режим на хранене. Не е необходимо да спазвате много строга диета, дори и малките промени могат да окажат положителен ефект върху Вашето здраве. Нека се запознаем и опитаме ястия, приготвени по модерен начин със здравословни продукти. Нека се убедим, че здравословната храна не е непременно безвкусна – могат да се приготвят много разнообразни ястия, които са полезни за сърцето.

КЪМ РЕЦЕПТИТЕ

Специалитети без месо

Специалитети без месо

Ключът към здравословната диета е да се научим да готвим с неизползвани от нас продукти. Нека се опитаме да ядем по-малко месо например! Така не само ще имаме полза за балансирането на холестеролните нива в организма, но и ще открием и опитаме нови вкусове. Включвайте колкото може по-често плодове и зеленчуци в диетата си. По този начин ще се предпазите от наднормено тегло. Много често диетичната храна се смята за не особено вкусна, въпреки че не можем да си представим много по-апетитни ястия от разнообразна салата или ястие от зеленчуци!

КЪМ РЕЦЕПТИТЕ

Съвършени сладкиши

Съвършени сладкиши

Нерядко се счита, че основната причина за наднорменото тегло са сладкишите. Ако следваме определени правила обаче можем да приготвим десерти, които да бъдат подходящи за здравословния режим на хранене. Макар и не точно диетични, можем да приготвяме, печем и комбинираме десерти, които съдържат значително по-малко калории. Пълното въздържание от сладки храни не е полезно за организма, затова нека намерим начини, които да ни помогнат да вместим десертите в една балансирана диета.

КЪМ РЕЦЕПТИТЕ

Лека вечеря

Лека вечеря

От изключително значение е какво ядем за вечеря. След 18 часа тялото ни забавя ход, затова, дори и да не се придържаме към диетичен режим през деня, е добре за вечеря да заложим на по-полезни храни. По този начин не само ще избегнем наднорменото телесно тегло, но и ще направим много за борбата срещу високия холестерол. С някои простички идеи ще успеете да замените сандвича за вечеря с лесни и здравословни предложения

КЪМ РЕЦЕПТИТЕ

Проучвания показват, че пациенти в риск, които приемат ацетилсалицилова киселина редовно, наистина имат по-ниска честота на миокарден инфаркт и инсулт (мозъчен инфаркт ). 

Аспирин® Протект се препоръчва за хора с висок и много висок сърдечносъдов риск.

 

Аспирин Протект 100 mg стомашно-устойчиви таблетки
Лекарствен продукт без лекарско предписание за лица над 18 години. Съдържа ацетилсалицилова киселина. Преди употреба прочетете листовката. За повече информация: Байер България ЕООД, София 1510, ул. Резбарска 5, тел.: +359 2 4247 280; факс: +359 2 814 01 09

А002128.01.2021

Прочетете листовката за пациента или се консултирайте с лекар/фармацевт, за да научите повече относно риска и страничните ефекти.