Cold cucumber soup

Таратор

Когато навън е горещо, имате нужда от повече течности. Дори би било чудесно и храната да е в течна форма. В такива моменти е добре да изберем зеленчук, който сам по себе си е освежаващ, а именно краставицата. Краставиците са изключително полезни заради високото съдържание на вода. Те помагат на тялото да се изчисти от токсините, допълват запасите от витамин B и C, а също така са богати на силиций, калий и магнезий. Този зеленчук е неразделна част от всяка диета, но малко известен факт е, че краставиците нормализират кръвното налягане. Таратор се прави много бързо и е чудесна за разхлаждане в горещ летен ден.

Необходими продукти:

  • 2 ч.ч. кисело мляко
  • 1 краставица, средно голяма
  • 1-2 скилидки чесън
  • зехтин
  • сол
  • 100 г смлени орехи
  • пресен копър

Начин на приготвяне:

Обелете и настържете краставицата. Смесете със счуканите 1-2 скилидки чесън и 2-3 с.л. зехтин. Посолете, прибавете киселото мляко и орехите. Поръсете със ситно нарязан пресен копър. Охладете и сервирайте в голяма чаша. Много добре се съчетава с препечена филийка, но може да се консумира и като самостоятелно освежаващо лятно ястие.

Свързани рецепти:

Проучвания показват, че пациенти в риск, които приемат ацетилсалицилова киселина редовно, наистина имат по-ниска честота на миокарден инфаркт и инсулт (мозъчен инфаркт). 

Аспирин® Протект се препоръчва за хора с висок и много висок сърдечносъдов риск.

 

Аспирин Протект 100 mg стомашно-устойчиви таблетки
Лекарствен продукт без лекарско предписание за лица над 18 години. Съдържа ацетилсалицилова киселина. Преди употреба прочетете листовката. За повече информация: Байер България ЕООД, София 1510, ул. Резбарска 5, тел.: +359 2 4247 280; факс: +359 2 814 01 09

А002128.01.2021

Прочетете листовката за пациента или се консултирайте с лекар/фармацевт, за да научите повече относно риска и страничните ефекти.