Zucchini crunch

Хрупкави кюфтета от тиквички

Има зеленчуци, на които не можете да се наситите. Тиквичките са едни от тях. Те не са нито от семейството на тиквите, нито от семейството на краставиците. Може да обелите този красив и лъскав зеленчук, но не е необходимо. Тиквичките са нежни, и това прави усвояването на фибрите много лесно за стомаха. И тъй като съдържат само 19 ккал на чаша, те са чудесен продукт по време на диета. От този зеленчук можем да приготвим вкусна крем супа или да го задушим с малко сметана, лук и подправки. Изпържете го на тънки резени, докато стане хрупкав, и дори го използвайте като заместител на брашното в рецепти за сладкиши. Ще приготвите вегетарианската рецепта по-долу много бързо, а за да се получи здравословно и наистина богато на фибри ястие, прибавихме корнфлейкс. Без да се бавим повече, Ви представяме – хрупкави кюфтета от тиквички!!

Необходими продукти:

  • 2 бр. тиквички
  • 2 яйца
  • 2 чаши овесени ядки
  • една щипка сол
  • бял пипер
  • копър
  • 1 с.л. растително олио

Измийте тиквичките и отрежете двата им края. В купа настържете тиквичките на едро ренде. Поръсете ги със сол, за да си пуснат сока. Изстискайте и преместете в друга купа. Добавете яйцата и корнфлейкса, подправете с бял пипер, копър и сол (ако мислите, че има нужда). Прибавете лъжица растително олио, за да се отпусне сместа. Разбъркайте добре, оставете малко да постои. Това ще позволи на корнфлейкса да поеме, ако има останала излишна течност от тиквичките. Оставете ги за 10 минути. В тиган загрейте малко растително олио. Като си помагате с лъжица, оформете малки кюфтета, притиснете ги и ги изпържете от двете страни. Сами по себе си са чудесно ястие, но може да ги сервирате като гарнитура към ориз.

И нещо, което ще Ви е от полза: сервирайте с дип от кисело мляко, който можете да подправите според предпочитанията си.

Свързани рецепти:

Проучвания показват, че пациенти в риск, които приемат ацетилсалицилова киселина редовно, наистина имат по-ниска честота на миокарден инфаркт и инсулт (мозъчен инфаркт). 

Аспирин® Протект се препоръчва за хора с висок и много висок сърдечносъдов риск.

 

Аспирин Протект 100 mg стомашно-устойчиви таблетки
Лекарствен продукт без лекарско предписание за лица над 18 години. Съдържа ацетилсалицилова киселина. Преди употреба прочетете листовката. За повече информация: Байер България ЕООД, София 1510, ул. Резбарска 5, тел.: +359 2 4247 280; факс: +359 2 814 01 09

А002128.01.2021

Прочетете листовката за пациента или се консултирайте с лекар/фармацевт, за да научите повече относно риска и страничните ефекти.