Salmon and spinach fettuccini

Фетучини със сьомга и спанак

По някаква причина сьомгата се комбинира много добре със спанака. Тази причина отдавна е забравена, но факт е, че много често розовата сьомга се сервира с ярко зеления спанак. Може би просто изглеждат добре заедно. Разбира се, че и двата продукта са изключително здравословни. Сьомгата например е много богата на омега-3 мастни киселини. Намалява риска от сърдечносъдово заболяване и пречиства на кръвоносните съдове. Допринася за превенцията от рак и голям брой хронични заболявания, например Алцхаймер, астма, депресия и високо кръвно налягане. Подсилва имунната система и има противовъзпалителни свойства и като цяло подпомага цялостно здравето и благосъстоянието. А пък спанакът изобилства от фолиева киселина и калий, а също така и от витамин А и хлорофил. Внимавайте, когато приготвяте спанака, да не изгуби ценни съставки. В нашето предложение това няма как да се случи.

Необходими продукти:

  • 450 г паста фетучини
  • 150 гр. масло
  • зехтин
  • сол и черен пипер на вкус
  • 230 г филета от сьомга
  • 230 г млад спанак
  • лимон

Сгответе пастата в подсолена вода до ал денте. Изплакнете рибата и я нарежете на кубчета с дебелина 2,5 см. Подправете я със сол и черен пипер. В тиган добавете малко масло и зехтин и запечатайте кубчетата сьомга, докато се образува златиста коричка. Извадете ги от тигана, като си помагате с шпатула. В тигана с мазнината добавете сока и кората на един добре измит лимон. Прибавете изцедената паста и разбъркайте хубаво. Сложете няколко лъжици от течността, в която сте сварили фетучините, и добавете спанака. Леко го разбъркайте с останалите продукти, но внимавайте да не изгуби яркия си зелен цвят. Накрая сложете кубчетата риба и сервирайте.

Свързани рецепти:

Проучвания показват, че пациенти в риск, които приемат ацетилсалицилова киселина редовно, наистина имат по-ниска честота на миокарден инфаркт и инсулт (мозъчен инфаркт). 

Аспирин® Протект се препоръчва за хора с висок и много висок сърдечносъдов риск.

 

Аспирин Протект 100 mg стомашно-устойчиви таблетки
Лекарствен продукт без лекарско предписание за лица над 18 години. Съдържа ацетилсалицилова киселина. Преди употреба прочетете листовката. За повече информация: Байер България ЕООД, София 1510, ул. Резбарска 5, тел.: +359 2 4247 280; факс: +359 2 814 01 09

А002128.01.2021

Прочетете листовката за пациента или се консултирайте с лекар/фармацевт, за да научите повече относно риска и страничните ефекти.