Beetroot pesto bites

Хапки с песто от червено цвекло

Има храни, които би трябвало да харесвате и консумирате много повече, защото са толкова здравословни. Цвеклото се използва в състава на много рецепти. То е истинска „бомба с микроелементи“, пълно е с желязо, калций, фолиева киселина и витамин А. Също така е и мощен антиоксидант и помага за образуване на кръвотворните клетки в организма. Той също така има противораково действие и засилва метаболизма Ви. Съветваме Ви да го опитате в различни рецепти, за да го консумирате по-често. Печеното цвекло с балсамов оцет е отлична гарнитура. От него може да приготвим страхотна супа, а ако го съчетаем с шоколад, ще се превърне в разкошна торта. Може би малко хора биха се сетили, че от него може да се направи и страхотно песто. Вярно, малко по-различно от традиционното. Вместо с паста, препоръчваме да се консумира върху препечен хляб или да се сервира с крекери и дип.

Необходими продукти:

  • 1 цвекло
  • 3/4 ч.ч. орехи
  • 2 с.л. хрян (от бурканче)
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1-2 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

Много добре измийте червеното цвекло, след това го покрийте с алуминиево фолио и го изпечете до омекване. Набодете го на вилица, за да Ви е по-лесно да го обелите, и след това го охладете. Запечете леко орехите на сух тиган. В пасатор сложете орехите, охладеното цвекло, малко зехтин и хряна. Подправете със сол и черен пипер, пюрирайте продуктите и изсипете в малки бурканчета за конфитюр. Сервирайте върху солени крекери. Гарнирайте по желание: можете да поръсите с козе сирене, кълнове или запечени кедрови ядки. Насладете се на тези леки и вкусни хапки.

Свързани рецепти:

Проучвания показват, че пациенти в риск, които приемат ацетилсалицилова киселина редовно, наистина имат по-ниска честота на миокарден инфаркт и инсулт (мозъчен инфаркт). 

Аспирин® Протект се препоръчва за хора с висок и много висок сърдечносъдов риск.

 

Аспирин Протект 100 mg стомашно-устойчиви таблетки
Лекарствен продукт без лекарско предписание за лица над 18 години. Съдържа ацетилсалицилова киселина. Преди употреба прочетете листовката. За повече информация: Байер България ЕООД, София 1510, ул. Резбарска 5, тел.: +359 2 4247 280; факс: +359 2 814 01 09

А002128.01.2021

Прочетете листовката за пациента или се консултирайте с лекар/фармацевт, за да научите повече относно риска и страничните ефекти.