Kiwi frozen yogurt

Сладолед от кисело мляко и киви

Лятото няма да е същото без сладолед. Ако се грижите за фигурата си обаче, вместо да купувате готов сладолед, си направете домашен. И преди някой да попита: не, не се нуждаете от машина за сладолед. Единственото, което трябва да направите, е да го разбърквате от време на време, докато е в фризера. Лекотата на киселото мляко и киселият вкус на кивито са освежаваща лятна комбинация.

Необходими продукти:

  • 2 ч.ч. обикновено кисело мляко
  • 1/2 ч.ч. захар
  • 7-8 кивита
  • 200 мл течна сметана

Начин на приготвяне:

Обелете, нарежете на кубчета кивито, прибавете го към киселото мляко и го разбийте с пасатор. Добавете захарта и разбийте до получаването на пухкава смес. Разбийте течната сметана, докато се образуват твърди връхчета, и я прибавете към горната смес, като внимателно разбърквате с лъжица. Прехвърлете получената смес в голяма купа. Сложете в фризер. Разбърквайте на всеки 30 минути. Сладоледът ще стегне за 3-4 часа. Сервирайте в малки чаши и украсете с парченца киви.

Свързани рецепти:

Проучвания показват, че пациенти в риск, които приемат ацетилсалицилова киселина редовно, наистина имат по-ниска честота на миокарден инфаркт и инсулт (мозъчен инфаркт). 

Аспирин® Протект се препоръчва за хора с висок и много висок сърдечносъдов риск.

 

Аспирин Протект 100 mg стомашно-устойчиви таблетки
Лекарствен продукт без лекарско предписание за лица над 18 години. Съдържа ацетилсалицилова киселина. Преди употреба прочетете листовката. За повече информация: Байер България ЕООД, София 1510, ул. Резбарска 5, тел.: +359 2 4247 280; факс: +359 2 814 01 09

А002128.01.2021

Прочетете листовката за пациента или се консултирайте с лекар/фармацевт, за да научите повече относно риска и страничните ефекти.