Coconut cottage cheese balls

Кокосови топки със сирене котидж

На пръв поглед тези снежнобели топчета приличат на популярни италиански бонбони, но са много по-здравословни, а смеем да твърдим, и по-вкусни. Вкусът и ароматът на кокос очароват сетивата и събуждат магията на далечни страни. Кокосовият орех е рядък плод: използваме всяка част от него. Кокосовият орех е много хранителен: пълен е с минерали, витамин В и Е, но също така съдържа ниацин, магнезий и калций. Кокосовото мляко пък е отличен източник на калций и е препоръчително за деца, спортисти и пациенти, които се възстановяват след прекарана болест. Кокосовите фибри от своя страна имат благоприятен ефект върху храносмилателния тракт. Кокосовата вода има пречистващо кръвта, диуретично действие. Кокосовото масло стимулира имунитета, действа детоксикиращо и е изключително богато на антиоксиданти. В нашата рецепта използвахме различни части от кокоса, но Вие може да променяте рецептата както искате, важното е да спазвате основните принципи.

Необходими продукти (за 3-4 порции)

  • 1 ч.ч. сирене котидж (с кремообразна текстура)
  • 1 консерва кокосово мляко (160 мл)
  • 1-2 ч.л. кокосово масло
  • 1/2 ч.ч. захар (най-добре тръстикова или ксилитол)
  • 50-100 г. кокосови стърготини
  • бланширани цели бадеми

Начин на приготвяне:

В купа смесете сиренето котидж със захарта, докато получите кремообразна смес. Прибавете кокосовото масло и консервата кокосово мляко, което се надяваме да бъде гъсто и кремообразно. Оформете малки топчета, а вътре скрийте по един цял бадем. Оваляйте ги в кокосовите стърготини и ги сложете в хладилника да се стегнат. Можете да ги сервирате, като се охладят. Това е един лек и здравословен десерт, който можем да консумираме, без да чувстваме вина.

Свързани рецепти:

Проучвания показват, че пациенти в риск, които приемат ацетилсалицилова киселина редовно, наистина имат по-ниска честота на миокарден инфаркт и инсулт (мозъчен инфаркт). 

Аспирин® Протект се препоръчва за хора с висок и много висок сърдечносъдов риск.

 

Аспирин Протект 100 mg стомашно-устойчиви таблетки
Лекарствен продукт без лекарско предписание за лица над 18 години. Съдържа ацетилсалицилова киселина. Преди употреба прочетете листовката. За повече информация: Байер България ЕООД, София 1510, ул. Резбарска 5, тел.: +359 2 4247 280; факс: +359 2 814 01 09

А002128.01.2021

Прочетете листовката за пациента или се консултирайте с лекар/фармацевт, за да научите повече относно риска и страничните ефекти.