Meatballs in a basil and tomato sauce

Кюфтета с доматен сос и босилек

Дори и да нямаме възможност да пътуваме, винаги можем да отидем на пътешествие в мислите си или в нашата кухня! Подходящото ястие може да Ви накара да се почувствате така, сякаш сте на разходка, излежавате се на плажа или се наслаждавате на залеза с чаша вино в ръка. Само след отлична вечеря, естествено. Следващата рецепта ще Ви отведе в Италия, благодарение на божествената комбинация между босилека и доматите.

Необходими продукти:

  • 2 ч.ч. кайма, без мазнини
  • 1 лук
  • сол и черен пипер на вкус 
  • 1/2 ч.ч. обелени домати от консерва
  • 5-6 чери домати
  • 1 ч.ч. червено вино
  • 8-10 листа от босилек
  • зехтин

Начин на приготвяне:

Овкусете каймата със сол и черен пипер, а след това оформете малки кюфтета. Запържете ги в тиган, докато станат кафяви, и ги извадете в чиния. Уверете се, че сте попили излишната мазнина. Сега кюфтетата са с хубава коричка, но ще довършим тяхното готвене в соса. Нарежете лука на ситно и запържете в тиган с малко зехтин. Прибавете консервата с домати, подправете със сол и черен пипер (по желание може да добавите малко захар). Нарежете чери доматите на четвъртинки и ги добавете в тигана, налейте виното и оставете да заври. Прибавете кюфтетата към соса и гответе на бавен огън, докато омекнат. Малко преди да отстраните ястието от огъня, добавете листата от босилек към соса. Традиционно се сервира със спагети, но това ястие е много вкусно дори и върху препечена филийка. Това е едно превъзходно ястие!

Свързани рецепти:

Проучвания показват, че пациенти в риск, които приемат ацетилсалицилова киселина редовно, наистина имат по-ниска честота на миокарден инфаркт и инсулт (мозъчен инфаркт). 

Аспирин® Протект се препоръчва за хора с висок и много висок сърдечносъдов риск.

 

Аспирин Протект 100 mg стомашно-устойчиви таблетки
Лекарствен продукт без лекарско предписание за лица над 18 години. Съдържа ацетилсалицилова киселина. Преди употреба прочетете листовката. За повече информация: Байер България ЕООД, София 1510, ул. Резбарска 5, тел.: +359 2 4247 280; факс: +359 2 814 01 09

А002128.01.2021

Прочетете листовката за пациента или се консултирайте с лекар/фармацевт, за да научите повече относно риска и страничните ефекти.