Cod fillet with mushrooms and asparagus

Филе от треска с гъби и аспержи

Без съмнение трябва често да ядем риба. Морската храна ни снабдява с омега-3 мастни киселини, които са изключително полезни за поддържането на холестеролните нива, а също така и за здравето на нашата сърдечносъдова система. Поне веднъж седмично трябва да се консумира риба и няма причина да не го правим, тъй като се приготвя много бързо. Ще сме готови за нула време, ако към рибата прибавим зеленчуци, които се готвят бързо.

Необходими продукти:

  • 600 г филе от треска
  • сол и черен пипер зехтин
  • галета „панко“ или натрошен корнфлейкс
  • 200 г гъби
  • 1 връзка аспержи
  • малко масло

Начин на приготвяне:

Нарежете на порции филето от треска, подправете със сол и черен пипер на вкус. Изпържете в горещ зехтин за 2-3 минути от всяка страна. Когато рибата е готова, я подредете в огнеупорна тава, поръсете я с галетата или корнфлейкса, добавете малко масло и изпечете във фурната за 15 минути. Почистете и нарежете гъбите. Прибавете сол, черен пипер и ги изпържете в малко зехтин. Оставете настрана. Почистете аспержите (счупете долната част от стеблото и използвайте само горната половина). Сварете в подсолена вода за 4-5 минути, а след това ги нарежете на парчета от 2,5 см и ги задушете в малко мазнина. Подредете всички продукти в чиния за сервиране и ги поднесете веднага.

Свързани рецепти:

Проучвания показват, че пациенти в риск, които приемат ацетилсалицилова киселина редовно, наистина имат по-ниска честота на миокарден инфаркт и инсулт (мозъчен инфаркт). 

Аспирин® Протект се препоръчва за хора с висок и много висок сърдечносъдов риск.

 

Аспирин Протект 100 mg стомашно-устойчиви таблетки
Лекарствен продукт без лекарско предписание за лица над 18 години. Съдържа ацетилсалицилова киселина. Преди употреба прочетете листовката. За повече информация: Байер България ЕООД, София 1510, ул. Резбарска 5, тел.: +359 2 4247 280; факс: +359 2 814 01 09

А002128.01.2021

Прочетете листовката за пациента или се консултирайте с лекар/фармацевт, за да научите повече относно риска и страничните ефекти.