Oatmeal with forest fruits

Овесена каша с горски плодове

Овесените ядки са източник на неразтворими фибри, които ни карат да се чувстваме сити за по-дълго време. Това ги прави предпочитан продукт за нискокалорични диети. Те не само съдържат протеини, въглехидрати и антиоксиданти, но и помагат за поддържането на нормално кръвно налягане. Честото консумиране на овесена каша намалява риска от сърдечно-съдови заболявания. Тя е подходяща и за диабетици заради ниския си гликемичен индекс. Кашата може да се гарнира с всякакъв плод: например банани, настъргани ябълки или круши. Горските плодове обаче ще я направят не само да изглежда красива и наситена с пъстри цветове, но и пълна с антиоксиданти за отличен старт на деня. Ако не разполагате с пресни плодове, може да използвате и замразени. За да са готови на сутринта, добре е да ги оставите да се размразят в цедка през нощта.

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч и 5 с.л. прясно мляко
  • 2 ч.ч.овесени ядки
  • 2 ч.ч. горски плодове
  • канела
  • 2 с.л. мед

В тенджера сложете равни количества мляко и вода. След като течността заври, намалете котлона. Прибавете овесените ядки, меда и канелата и гответе до омекване. Поднесете овесената каша, гарнирана с плодовете, а ако желаете, добавете още малко мед отгоре.

Свързани рецепти:

Проучвания показват, че пациенти в риск, които приемат ацетилсалицилова киселина редовно, наистина имат по-ниска честота на миокарден инфаркт и инсулт (мозъчен инфаркт). 

Аспирин® Протект се препоръчва за хора с висок и много висок сърдечносъдов риск.

 

Аспирин Протект 100 mg стомашно-устойчиви таблетки
Лекарствен продукт без лекарско предписание за лица над 18 години. Съдържа ацетилсалицилова киселина. Преди употреба прочетете листовката. За повече информация: Байер България ЕООД, София 1510, ул. Резбарска 5, тел.: +359 2 4247 280; факс: +359 2 814 01 09

А002128.01.2021

Прочетете листовката за пациента или се консултирайте с лекар/фармацевт, за да научите повече относно риска и страничните ефекти.