Mini ham and egg pies

Мини пайове с шунка и яйца

Какво ще кажете да погледнем по различен начин на сандвича за закуска? Замисляли ли сте се за замразеното многолистно тесто? Дори не е нужно да го размразявате. Можете да го извадите от фризера точно преди да поставите мини пайовете във фурната. А докато те се пекат, ще имате достатъчно време за чаша хубаво кафе или да приготвите семейството си за деня. Закуската е подходящо време за прием на въглехидрати. Тези мини пайове са богат източник на енергия, което се дължи на голямото количество протеини в шунката и яйцата.

Необходими продукти:

  • 1 пакет многолистно тесто
  • 8 резена деликатесна шунка
  • 8 яйца
  • кълнове от репички, див лук и рукола
  • сол и черен пипер на вкус

Разстелете тестото в квадратна форма и изрежете краищата с остър нож. Разделете на 8 еднакви квадратни парчета или на по-малко, в зависимост от броя на членовете в домакинството или от техния апетит. Подредете парчетата във форма за мъфини. Притиснете леко центъра на всеки квадрат и се уверете, че краищата и ъглите сочат нагоре. Поставете във всяко парче резен шунка и счупете по едно яйце отгоре. Поръсете със сол и черен пипер на вкус. Печете във фурната за 15 мин. на 180 градуса. Когато са готови, ги поръсете с кълнове от репички, див лук и рукола. Закуската е сервирана!

Свързани рецепти:

Проучвания показват, че пациенти в риск, които приемат ацетилсалицилова киселина редовно, наистина имат по-ниска честота на миокарден инфаркт и инсулт (мозъчен инфаркт). 

Аспирин® Протект се препоръчва за хора с висок и много висок сърдечносъдов риск.

 

Аспирин Протект 100 mg стомашно-устойчиви таблетки
Лекарствен продукт без лекарско предписание за лица над 18 години. Съдържа ацетилсалицилова киселина. Преди употреба прочетете листовката. За повече информация: Байер България ЕООД, София 1510, ул. Резбарска 5, тел.: +359 2 4247 280; факс: +359 2 814 01 09

А002128.01.2021

Прочетете листовката за пациента или се консултирайте с лекар/фармацевт, за да научите повече относно риска и страничните ефекти.