Mini banana pancakes

Малки бананови палачинки

Добре е да спрете и да се замислите с какво се храните, независимо дали имате непоносимост към глутен, спазвате диета или просто искате да живеете здравословно. Помислете например какво брашно използвате. Знаете ли, че бананите са идеалната съставка за приготвянето на палачинки? Особено ако имате банани, които са станали леко кафяви, както често се получава в моето домакинство, тази рецепта е прекрасен начин да ги използваме. Всичко, което трябва да направите, е да ги разбиете с яйцата до получаване на пухкава смес и след това да ги изпържите като малки палачинки. Забравете за тънките като хартия палачинки и обръщането им в тигана. Тези малки дискове може да сервирате с домашен конфитюр или крема сирене.

Необходими продукти (за 3-4 порции)

  • 3 узрели банана
  • 3 яйца, разделени на белтъци и жълтъци
  • 3-4 с.л. царевичен грис или смлян ориз
  • 1 чаша 5 супени лъжици мляко
  • малко растително олио или разтопено масло

Начин на прготвне:

В дълбока купа сложете 3-4 с.л. смлян ориз (можете да използвате и царевичен грис) и добавете достатъчно мляко да покрие съставките. В същата купа намачкайте бананите и прибавете жълтъците. Разбъркайте, докато се получи пухкава смес. Отделно разбийте белтъците, докато се образуват меки връхчета, и ги прибавете внимателно с лъжица към горната смес. В тиган загрейте малко масло (или олио) и излейте малки дискове от тестото. Използвайте дървена шпатула, за да повдигнете краищата на палачинките и да видите дали са се опекли. Ще са много вкусни, ако ги запечете малко повече, но внимавайте, заради високото съдържание на захар в бананите, те могат да загорят много лесно. Наблюдавайте ги и когато са готови, просто ги обърнете с дървената шпатула. Изпържете ги добре и от двете страни.

Гарнирайте с канела, конфитюр или пресни плодове. Voilà! Една питателна и здравословна закуска без глутен и захар.

Свързани рецепти:

Проучвания показват, че пациенти в риск, които приемат ацетилсалицилова киселина редовно, наистина имат по-ниска честота на миокарден инфаркт и инсулт (мозъчен инфаркт). 

Аспирин® Протект се препоръчва за хора с висок и много висок сърдечносъдов риск.

 

Аспирин Протект 100 mg стомашно-устойчиви таблетки
Лекарствен продукт без лекарско предписание за лица над 18 години. Съдържа ацетилсалицилова киселина. Преди употреба прочетете листовката. За повече информация: Байер България ЕООД, София 1510, ул. Резбарска 5, тел.: +359 2 4247 280; факс: +359 2 814 01 09

А002128.01.2021

Прочетете листовката за пациента или се консултирайте с лекар/фармацевт, за да научите повече относно риска и страничните ефекти.