Kiwi and cottage cheese sandwich

Сандвич с киви и сирене котидж

Кивито е един от най-популярните плодове в днешно време и затова е много трудно да повярваме, че почти не сме го познавали преди 40-50 години. Увивното растение е било познато в Европа, но само като украса в ботаническите градини. Едва след като е било култивирано в Нова Зеландия, то е започнало своето околосветско пътешествие за завладяване на вкусовите ни рецептори. Горещо препоръчваме консумирането на този плод като част от вашата зимна диета, тъй като дори само едно киви покрива на 100% дневната нужда от витамин C. Съдържанието на фибри спомага за доброто храносмилане. Кивито е изключително подходящ плод за хора на диета, защото съдържа само 42 калории. Този плод ще узрее и във фруктиерата вкъщи, така че не подминавайте твърдото киви в магазина. Няколко дни на стайна температура ще са достатъчни, за да омекне. Твърдото киви има кисел и освежаващ вкус и е особено подходящо за здравословен сандвич, особено ако Ви е омръзнало от смутита и плодова салата.

Необходими продукти:

  • 8 резена пълнозърнест хляб
  • 1 ч.ч. сирене котидж
  • 4 кивита

Нарежете на тънко пълнозърнестия хляб и намажете със сиренето котидж. По желание може да прибавите различни подправки. Обелете и нарежете на тънки резени кивито. Подредете резените върху намазаната със сирене котидж филия.

Свързани рецепти:

Проучвания показват, че пациенти в риск, които приемат ацетилсалицилова киселина редовно, наистина имат по-ниска честота на миокарден инфаркт и инсулт (мозъчен инфаркт). 

Аспирин® Протект се препоръчва за хора с висок и много висок сърдечносъдов риск.

 

Аспирин Протект 100 mg стомашно-устойчиви таблетки
Лекарствен продукт без лекарско предписание за лица над 18 години. Съдържа ацетилсалицилова киселина. Преди употреба прочетете листовката. За повече информация: Байер България ЕООД, София 1510, ул. Резбарска 5, тел.: +359 2 4247 280; факс: +359 2 814 01 09

А002128.01.2021

Прочетете листовката за пациента или се консултирайте с лекар/фармацевт, за да научите повече относно риска и страничните ефекти.