Банер за Аспирин Протект

 

 

На 25 - 27 юни 2021 Български Фармацевтичен Съюз проведе на живо годишната си конференция „Български Фармацевтични дни“ Това е най-голямото и значимо събитие за съюза, което традиционно се провежда всяко лято.

По време на тържествена церемония с водещ журналистът Георги Любенов и гости именити специалисти в областта и специален гост зам. министъра на здравеопазването – д-р Димитър Петров, бяха наградени фармацевти, организации и продукти за особени заслуги и качества. Аспирин Протект бе отличен с наградата Продукт на годината – 2021 в категорията лекарствени продукти без лекарско предписание. Поводите за тази висока оценка са неуспоримите качество на продукта, важността му като златен стандарт в профилактиката на сърдечносъдовите заболявания, както и информационната кампанията „ Обичам живота си“, организирана от фармацевтична компания Байер. Целта на инициативата е да се насочи вниманието на българите към рисковите фактори, свързани с повишения сърдечносъдов риск и превенцията на инсулта и инфаркта.

 

 

Winning award

 

 

„Не можем и няма да останем безпристрастни, защотото в България на всеки трима души двама умират от сърдечносъдови заболявания и това са нашите близки... „ - категоричен е екипът на компанията. „Това за нас е много повече от награда. Това отличие показва подкепата на Български фармацевтичен съюз в грижата ни към хората със сърдечносъдови заболявания. Радваме се, че не сме сами в нашата мисия„ – споделиха още от екипа.